take a seat
Taalkeuze
textiel stoffen
meubelstoffen leder
Nu ook meubelstoffen mét Ecolabel te verkrijgen!

merknaam

Volgende merken zijn aanwezig en te bekijken in het atelier. Klik op de naam indien u naar de desbetreffende website wenst te surfen:

Akin & Suri
Backhausen
Christian Lacroix
De Ploeg
Designers Guild
Febrik
GP&J Baker
Ian Sanderson
JAB Anstoetz
Keymer
Kvadrat
Linwood
Mulberry
Pierre Frey
Saum & Viebahn
Svensson Markspelle


naald en draad

Bij het kiezen van de stof op een meubel telt in de eerste plaats uw persoonlijke smaak. Meubelstoffen zijn een belangrijk element bij het inrichten van het interieur dat u voor ogen heeft.

Daarnaast moeten meubelstoffen berekend zijn op hun toekomstig gebruik. De mate van gebruik kan variëren van enkele minuten per maand tot vele uren per dag, zoals vaste plekjes voor de TV of de stoel achter de computer.

naald en draad

Er worden 5 gebruiksklassen onderscheiden: decoratief gebruik, licht woongebruik, normaal woongebruik, intensief woongebruik, intensief woongebruik + werken.

1. Decoratief gebruik
Deze stoffen hebben een geringe slijtweerstand en zijn alleen geschikt voor zitmeubelen die uitsluitend een decoratieve functie hebben.

2. Licht woongebruik
Geschikt voor meubelen die voorzichtig en niet dagelijks worden gebruikt.

3. Normaal woongebruik
De meubelstoffen zijn bestand tegen dagelijks enkele uren gebruik. Hierbij komt wel dat ongebruikelijke situaties kunnen leiden tot een meer dan normale belasting van de meubelstof.

4. Intensief woongebruik
Dit zijn sterke meubelstoffen die bestand zijn tegen dagelijks enkele uren intensief gebruik. Deze gebruiksklasse wordt aanbevolen wanneer er sprake is van een vaste zitplaats die dagelijks vele uren wordt gebruikt.

5. Intensief woongebruik + werk
Deze meubelstoffen zijn extra sterk. Meubelstoffen in deze gebruiksklasse kunnen dagelijks vele uren en intensief worden gebruikt.

merknaam

Volgende merken zijn aanwezig en te bekijken in het atelier. Klik op de naam indien u naar de desbetreffende website wenst te surfen:

Ohmann Leather
Vintage & Co


ledersoorten

Er bestaat een grote verscheidenheid aan leders. Van de gewone natuurlijke leders tot de gekleurde huiden bewerkt met laserstraal, reliëfdruk en gouddruk. Alle huiden zijn verwerkbaar voor stoffering of in zijn geheel te gebruiken als siertapijt.

Aniline leder
Dit is het meest natuurlijke leder. Het heeft een lichte behandeling gekregen voor oppervlaktebescherming tegen vuil. Op dit leder zie je de natuurlijke onregelmatigheden zoals littekens, rimpels. Zo heeft iedere huid zijn karakteristieke eigenschappen.
Deze leders worden mooier met de leeftijd
.

naald en draad

Semi-aniline leder
Semi-aniline leder is een zacht en soepel leder dat een gepigmenteerde coating heeft gekregen. Er zijn nog steeds de natuurlijke eigenschappen te zien, maar minder duidelijk dan bij aniline leder. Vooral bruikbaar op openbare plaatsen en makkelijk te reinigen.

naald en draad

Gecorrigeerd leder
Het gecorrigeerd leder heeft een extra behandeling ondergaan en is volledig gepigmenteerd.
Er zijn geen natuurlijke eigenschappen meer aan de oppervlakte. Deze leders hebben een hoge vuur- en lichtresistentie, zijn zeer stevig en zeer slijtvast. Ze zijn makkelijk te reinigen en onderhouden. Worden gebruikt in de auto- en vliegtuigindustrie.


 

lichtechtheid

De mate waarin de stof bestand is tegen het verkleuren onder invloed van zon-, dag- en kunstlicht is afhankelijk van de gebruikte kleurstoffen en speciale behandelingen.

Het is technisch niet mogelijk stoffen te vervaardigen die onder invloed van licht in het geheel niet verkleuren, zeker niet wanneer een stof regelmatig vele uren blootgesteld wordt aan direct zonlicht!

Bij donkere kleuren is de verkleuring sneller zichtbaar dan bij lichte.

 
© 2005-2016. All rights reserved. | Atelier: Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge | Tel 0473 49 78 15 | Created by Soon & TAKE A SEAT